Coaching

Bij Food for Flow heb je de ruimte om op een professionele manier aan je ontwikkeling te werken. Food for Flow biedt coaching op het gebied van:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Loopbaanoriëntatie
  • Energie & Vitaliteit
  • Zingeving
  • Stress & Burn-out
  • Werk-/privebalans

‘Ik wil weten wat me drijft’

‘Ik weet niet hoe ik moet kiezen’

‘Al die afleiding, het is tijd om meer te focussen’

‘Ik wil uitvinden wie ik ben en waar ik heen ik wil’

‘Ik ben mijn motivatie kwijt’

‘Ik wil iets betekenisvols doen, maar hoe?’

‘Ik heb de behoefte om alles op een rijtje te zetten’

‘Ik wil weten waar die onzekerheid vandaan komt’

‘Ik wil meer naar mijn hart luisteren’

Kennismaken?

Een telefonisch kennismakingsgesprek kan altijd en is kosteloos en vrijblijvend. Je kunt vragen stellen en we onderzoeken wat ik voor je kan betekenen. Je komt er meteen achter of Food for Flow coaching iets voor jou is. Wil je snel van start? Dat kan. Ook buiten kantoortijden kun je terecht.

Ik heb de clou van het probleem nu te pakken. Voordat ik bij Ilse kwam zat ik er doorheen. Ik wist niet goed waar ik stond, waar ik heen wilde. In vijf sessies heeft ze me op een begrijpelijke, beeldende manier geholpen om naar mezelf, situaties en de omgeving te kijken. Dat ik zelf de regie hield bracht me dichter bij mijn eigen route, waarop ik het zicht even verloren was. Vanaf het begin tot aan het eind heeft Ilse de structuur aangebracht die ik nodig had. Al met al heeft de coaching me heel erg veel gebracht. Alles heeft weer een plek gekregen.

Tessa

Door goed aan te geven aan mijn omgeving wat mijn drijfveren zijn, komt mijn ambitie steeds meer tot zijn recht.

Martin

Het heeft me geholpen om keuzes te maken in mijn werk.

Martine

Werkwijze

Coachsessies kunnen bestaan uit gespreksvoering, praktische oefeningen, reflectie en praktijkcasussen. Werkwijze en methodieken worden afgestemd op je persoonlijke wensen en doelen. Ik geloof dat we diepgaand leren door zowel ervaringsgericht als cognitief te werken. Ik werk vanuit verschillende benaderingen, zoals Body & Mind Language, Voice Dialogue, haptonomie, persoonlijkheidsleer, mindfulness en systemisch werk. Desgewenst kunnen we verschillende testen en vragenlijsten inzetten. Ik vind het belangrijk om interventies af te stemmen op de persoon en hoe het contact verloopt, en daarin hebben we allebei regie.

Koers bepalen

Kwaliteitswaarborging

Als gediplomeerd humanistica en coach heb ik meer dan tien jaar praktijkervaring. In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek. In de loop van de jaren heb ik diverse cursussen en coachtrainingen afgerond in o.a. bio-energetica, haptonomie en transformational presence coaching.

Verder heb ik de door beroepsverenigingen erkende HBO-coachopleiding Body & Mind Language aan het Body & Mind Language Instituut afgerond.

Food for Flow is aangesloten bij de beroepsvereniging voor zelfstandig humanistici en ik neem deel aan verschillende vormen van intervisie. Daarnaast volg ik jaarlijks trainingen en bijscholingen.

Praktische informatie

Verloop van het coachtraject
Na het kennismakingsgesprek stellen we de coachdoelen vast. Tijdens de eerste sessie scherpen we de coachdoelen aan en onderzoeken we de gewenste ontwikkeling diepgaand. Op basis van deze informatie geven we het coachproces verder vorm. Aan het einde van het coachtraject vindt een evaluatie plaats en kijken we in hoeverre de doelen behaald zijn.

Duur
Gangbaar is een coachtraject van 5 sessies, met gemiddeld om de twee weken een sessie. In overleg kan het aantal sessies verminderd of uitgebreid worden. Ook terugkomsessies zijn mogelijk.

  • 1-op-1 coachsessies: 75 tot 90 min.
  • Telefonische coaching: mogelijk per 15 min.
  • Coaching via chat/skype of mail: mogelijk per 15 min.

Tarieven
Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we het gangbare coachtarief. Zakelijke klanten en opdrachtgevers ontvangen vervolgens een offerte. Voor particulieren hanteert Food for Flow aangepaste tarieven.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een coachtraject?
Dit verschilt per persoon. In de basis duurt een traject vijf sessies. De laatste sessie sluiten we af met een evaluatie.

Welke coachvorm past bij mij?
Food for Flow biedt coaching op maat. 1-op-1 coachsessies vormen de basis, maar coaching per e-mail, chat/skype en telefoon is ook mogelijk.

Wordt coaching vergoed door mijn verzekering?
Vooralsnog niet. Wel is het in veel gevallen mogelijk om een coachtraject te laten bekostigen door je werkgever.

Hoe verloopt de betaling?
Je ontvangt een factuur per e-mail. Facturering gebeurt maandelijks en achteraf.

Hoe zit het met mijn privacy?
Alle informatie die wordt gedeeld, wordt strikt persoonlijk behandeld en niet gedeeld met derden, tenzij na uitdrukkelijke toestemming.

Wat als de coaching mij toch niet (meer) verder helpt?
Food for Flow beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten. Mocht dit aan de orde zijn, dan kijken we gezamenlijk wat de juiste volgende stap is. Zo nodig is doorverwijzing mogelijk.