Food for Flow: recepten

“Goh leuke naam, Food for Flow, doe je dan ook iets met voeding?”

Die vraag krijg ik nog weleens. Voeding kan zoveel betekenen en in begeleidingstrajecten heeft het thema voeding meer dan eens een rol gespeeld. Als het om eten gaat, draait het wat mij betreft om drie ingrediënten: simpel, biologisch en héél lekker. Omdat steeds meer mensen naar recepten vragen deel ik ze hier.

Bananenbrood

  • 100 gr kokosmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 3 bananen
  • 1 appel
  • 3 eieren
  • 2 el appelsap
  • 1 el gesmolten kokos-olie
  • 3 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • snufje zout
  • 3 handjes gebroken pecan- en/of walnoten
  • 4 in dunne reepjes gesneden wilde abrikozen
  • 1 handje rozijnen
  • cakevorm 20×10 cm, bakpapier, keukenmachine

Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Pureer de drie bananen en 1/2 appel (met schil) samen met het appelsap grof in de keukenmachine. Juist lekker als er nog stukjes in zitten.
3. Meng alle ingrediënten handmatig met een garde, behalve de pecannoten, abrikozen, rozijnen en andere 1/2 appel, door elkaar in een kom.
4. Lepel dan pecannoten, abrikozen, rozijnen en 1/2 appel (met schil) in kleine stukjes gesneden door het mengsel. Je kunt hier zelf variëren met hoeveelheid en ingrediënten.
5. Doe het bakpapier in de cakevorm en doe het mengsel erin.
6. Laat 45 minuten bakken in de oven. Laat een half uurtje afkoelen. Maar probeer dat maar eens zo lang vol te houden…