The Leader’s Trail: onze gezamenlijke leerweg

In de komende jaren gaan vele variabelen in ons ecosysteem op een tipping point komen. Wat hebben wij daar nu in te doen? Ik deel een diepe beweegreden met je, omdat ik dit als onze gezamenlijke leerweg zie.

We staan als mensheid misschien wel voor de grootste uitdaging die we ooit hebben gehad. Een jonge wetenschapper schetst op Linkedin wat mij raakt, zo erg dat ik het eigenlijk niet wil weten. De hittegolf boven de poolcirkel is een voorbode van een veel snellere klimaatverandering dan zelfs de meeste wetenschappers doen vermoeden. De generatie na ons zal, als het zo doorgaat, te maken krijgen met een zeespiegelstijging van 5 tot 16 meter. We krijgen extremere weersomstandigheden. Drinkwater en voedselketens komen onder druk te staan. Steden, landen komen onder water te staan. Het treft de hele aarde en alles wat in haar ecosystemen leeft.

‘Leef in overeenstemming met wat je weet’ – Alan Seale

Ik kan mijn ogen sluiten, of de moed hebben het te zien, te ervaren wat er gaande is en er radicaal naar te handelen. En ja, dat begint op kleine schaal. En we zullen heel snel, op hele grote schaal hele grote keuzes moeten maken. Dat kan niet alleen door de consument gedaan worden, door ons als burgers, het verschil moet ook gemaakt worden op overheidsniveau en in het bedrijfsleven. ‘It’s not about the individual existence, we need to live in co-existence’, zegt de wetenschapper en ik ervaar dat ook.

Ik hoef de aarde niet te redden. Die redt zichzelf wel. Ik voel ook niet het lot van de mensheid op mijn schouders. Ik ben gewend te kijken naar wat er wél mogelijk is en ik geniet iedere dag van het leven in het hier en nu. Maar het is voor mij nu wel belangrijker dan ooit om mijn werk in de context te plaatsen van de grotere bewegingen die we nodig hebben, als mensheid en in ons ecosysteem.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, maar niet alleen gericht op ons eigen geluk. Met welke grotere gehelen voel ik me verbonden? Hoe wens ik bij te dragen aan de ontwikkelingen die we nu nodig hebben, individueel en collectief?


Figuur: Het Vorkmodel, Rudy Vandamme (Deep Evolvement)

Dat coaching helpt om effectiever te werken, te weten wat je wilt doen in het leven of jezelf beter te leren kennen, dat is mooi. Maar we hebben meer sporen te bewandelen dan alleen zelfsturing (HOE doe je het), projecten (WAT doe je) en identiteit (WIE wil je zijn). We hebben daarnaast het vierde spoor te bewandelen: WAARTOE doe je het?

Voor mij is die verbinding met het grotere geheel inherent aan The Leader’s Trail. Het is het ontwikkelen van bewustzijn en leiderschap, om het welzijn in het geheel te verhogen. Natuurlijk, het is fantastisch om een unieke reis te ervaren, ervan te genieten en daar lessen voor jezelf uit te halen. Alleen daar houdt het niet mee op; daar begint het. Vanuit ons lichamelijk, sociaal en ecologisch bewustzijn kunnen we positieve veranderingen vormgeven en elkaar daarbij helpen. We hebben verder dan onze eigen persoonlijkheid te gaan en (weer) te leren leven en werken vanuit de essentie. Hoe we dat doen, dat is de gezamenlijke ontdekkingstocht. En dat is wat wij bedoelen met The Leader’s Trail.