The Leader’s Trail: onze gezamenlijke leerweg

Vele variabelen in ons ecosysteem komen in de komende jaren op een tipping point. Wat hebben wij daar NU in te doen? ‘It’s not about the individual existence, we need to live in co-existence’. Ik deel mijn ultieme beweegreden met je, want ik zie het als onze gezamenlijke leerweg.

We staan als mensheid misschien wel voor de grootste uitdaging die we ooit hebben gehad. Een jonge wetenschapper schetst op Linkedin wat mij, en jou vermoedelijk ook, diep raakt, zo diep dat ik het eigenlijk niet wil weten. De hittegolf boven de poolcirkel is een voorbode van een veel snellere klimaatverandering dan zelfs de meeste wetenschappers doen vermoeden. De generatie na ons zal, als het zo doorgaat, te maken krijgen met een zeespiegelstijging van 5 tot 16 meter, schrijft hij. Steden, landen komen onder water te staan. IJskappen smelten. We krijgen extremere weersomstandigheden. Drinkwater en voedselketens komen onder druk te staan. Het treft de hele aarde en alles wat in haar ecosystemen leeft.

‘Leef in overeenstemming met wat je weet’ – Alan Seale

Ik kan mijn ogen sluiten, of de moed hebben het te zien, te ervaren wat er gaande is en daar als mensheid, waar ik onderdeel van ben, radicaal in te handelen. En ja, dat begint op kleine schaal. En we zullen heel snel, op hele grote schaal hele grote keuzes moeten maken. Dat kan niet alleen door de consument gedaan worden, door ons als burgers, het verschil moet gemaakt worden op overheidsniveau en in het bedrijfsleven.

Ik hoef de aarde niet te redden, die redt zichzelf wel. Ik voel ook niet het lot van de mensheid op mijn schouders. En ik geniet iedere dag van het leven in het hier en nu. Maar het is voor mij nu wel belangrijker dan ooit om mijn werk in de context te plaatsen van deze grotere bewegingen die we nodig hebben, als mensheid en in ons ecosysteem. Noem het co-existence. Met het bewustzijn, de verbindende kracht en de uitingsmogelijkheden waar we over beschikken, zijn we in staat positief verschil te maken.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk, maar niet alleen gericht op je eigen geluk. Hoe ervaar je jouw inbedding in het grotere geheel? Hoe draag je bij aan de ontwikkelingen die we nu nodig hebben? Wat wens je daarin te doen, individueel en met jouw organisatie?


Het Vorkmodel, Rudy Vandamme (Deep Evolvement)

Dat coaching helpt om jezelf beter te leren kennen, lekkerder in je vel te zitten of effectiever te werken, mooie en waardevolle ontwikkelingen. Maar we hebben meer sporen te bewandelen dan alleen zelfsturing (HOE doe je het), project (WAT doe je) en identiteit (WIE wil je zijn). We hebben daarnaast het vierde spoor te bewandelen: WAARTOE doe je het?

Het is fantastisch om in The Leader’s Trail een unieke reis te ervaren, van Schotland te genieten en daar lessen voor jezelf uit te halen, alleen daar houdt het niet mee op; daar begint het. Vanuit ons lichamelijk, sociaal en ecologisch bewustzijn kunnen we actie geven aan wat nu wezenlijk verschil maakt en elkaar daarbij helpen. We hebben voorbij onze eigen persoonlijkheid te gaan en te leren leven en werken vanuit de essentie. Hoe, dat is de ontdekkingstocht, op individueel en collectief niveau. Die ontdekking kunnen we prachtig samen doen. Dat is The Leader’s Trail.