Three Peaks Challenge 2020

In een team van vijf zeilen we 700 kilometer langs de woelige westkust van de UK, waarbij twee lopers onderweg de hoogste toppen van Wales (Snowdon), Engeland (Scafell Pike) en Schotland (Ben Nevis) beklimmen. Met meer dan 150 landkilometers en 5000 hoogtemeters het equivalent van drie marathons in vijf dagen. Met onze eigen zeilboot om de UK varen en meedoen aan deze befaamde Three Peaks Yacht Race… een droom en een enorme uitdaging.

Samen kunnen we meer dan we denken. Let’s Flow together!

We zeilen en lopen deze race voor de Mentelity Foundation. Steun je ons project ook? Doneer een bijdrage en ga Mee op Reis…

Update 07-04: de Coronacrisis…

Helaas is ook de Three Peaks Yacht Race 2020 geannuleerd. Maar wat ons betreft is deze expeditie niet ten einde, het neemt een andere wending. Wordt vervolgd!

Het team

Team Food for Flow
Schipper: Rob Vooren
Zeiler: Bert Albrink
Zeiler: Joost Vooren
Loper: Axel van Willigenburg
Loper: Ilse Vooren

Support team: Bas Poppe
Support team: Margreet Vooren
Support team: Melanie van Hagen
Support team: Egge Renaud

In samenwerking met Halverwege

De reis

Three Peaks Yacht Race
Vertrek NL: 21 mei 2020
Start Race: 13 juni 2020
Finish Race: 21 juni 2020
Aankomst NL: 5 juli 2020

Media

Persbericht (binnenkort)

Neem contact op met Ilse Vooren:
Tel. +31(0)6 – 473 98 785 / contact@foodforflow.nl

Volg ons

Blijf op de hoogte van de Three Peaks Challenge 2020 via Facebook, Twitter, Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deel

Blogs

Luister podcast

Productie: Room For Vitality

De waarde van jouw donatie:

  • Van iedere euro gaat ⅔ naar de Mentelity Foundation. Hiernaast zie je hoe waardevol jouw bijdrage is.
  • Daarnaast gaat ⅓ naar het Three Peaks Challenge 2020 project. Hiermee dekken we een klein deel van de kosten om aan de Three Peaks Yacht Race mee te kunnen doen: de verplichte bootkeuring, reddingsvesten en andere verplichte veiligheidsmaatregelen. Het grootste gedeelte van het project en de reis investeren wij zelf (totaal zo’n € 18.000,-).
  • Als we onverhoopt door omstandigheden (bv. blessures of ziekte) toch niet kunnen beginnen aan de Three Peaks Challenge, doneren wij het hele crowdfunding-bedrag aan de Mentelity Foundation. In dat geval vervallen de tegenprestaties voor de donaties. Als we wel starten aan de Three Peaks Yacht Race, maar het door omstandigheden niet lukt om te finishen (bv. pech, noodweer), houden we ⅔ MF en ⅓ TPC aan.
  • Voor jouw bijdrage ga je als ambassadeur Mee op Reis, ben je bij de Three Peaks Party, of ontvang je een coachsessie, lezing of workshop. Ga naar de crowdfundingpagina:
  • Wil je namens een organisatie doneren? De Mentelity Foundation is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Foundation geen successierecht of schenkingsrecht hoeft te betalen over schenkingen die de Foundation ontvangt. De donateur kan de giften – binnen de daarvoor geldende regels – aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Ambassadeurs:

 

De Mentelity Foundation

De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Leven met een uitdaging is niet niks. De stichting organiseert daarom activiteiten waarbij de lat hoog ligt, waardoor ze een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling.

  • Voor € 25,- kan een kind een dag mee suppen
  • Voor € 50,- kan een kind twee uur aangepast snowboardles krijgen
  • Voor € 500,- kan een kind een week mee op skiles
  • Voor € 5000,- kan een kind een nieuwe aangemeten jump-prothese krijgen

Volgens meervoudig paralympisch kampioene snowboarden en oprichtster Bibian Mentel kunnen mindervaliden meer dan zij en hun omgeving denken. “Ze moeten er alleen meer voor doen,” aldus Bibian. Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en zeven maanden later was ze Nederlands Kampioen bij de validen. Ze is zelf dus het bewijs dat je alles nog kan doen. “It’s all about Mentelity!”