Three Peaks Challenge 2020

In een team van vijf zeilen we 700 kilometer langs de woelige westkust van de UK, waarbij twee lopers onderweg de hoogste toppen van Wales (Snowdon), Engeland (Scafell Pike) en Schotland (Ben Nevis) beklimmen. Met meer dan 150 landkilometers en 5000 hoogtemeters het equivalent van drie marathons in vijf dagen. Met onze eigen zeilboot om de UK varen en meedoen aan deze befaamde Three Peaks Yacht Race… een droom en een enorme uitdaging. We zeilen en lopen deze race voor de Mentelity Foundation, met als motto:

Samen kunnen we meer dan we denken. Let’s Flow together!

Help om de Three Peaks Challenge 2020 te realiseren en doneer een bijdrage. Hartelijk dank!

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Het team

Schipper: Rob Vooren
Zeiler: Bert Albrink
Zeiler: Joost Vooren
Loper: Axel van Willigenburg
Loper: Ilse Vooren

Back-up team: Bas Poppe
Back-up team: Margreet Vooren
Back-up team: Melanie van Hagen

In samenwerking met Halverwege

De reis

Vertrek NL: 21 mei 2020
Start Race: 13 juni 2020
Finish Race: 21 juni 2020
Aankomst NL: 5 juli 2020

Media

Persbericht (binnenkort)

Neem contact op met Ilse Vooren:
Tel. +31(0)6 – 473 98 785 / contact@foodforflow.nl

Volg ons

Blogs

Mijn vader is de schipper, ik ben een loper… uniek om dit avontuur samen aan te gaan! >>Lees meer

Om aan de Three Peaks Yacht Race 2020 mee te kunnen doen zeilen we vanaf 21 mei vanuit de haven in Akersloot via IJmuiden, Noordzee en de zuid-Engelse kust naar Wales, waar de race op 13 juni start. Na de race varen we via Schotland, de Britse oostkust en de Noordzee terug naar onze thuishaven, waar we rond 5 juli weer aanmeren. Totale reis: zo’n zes weken.

Dit gebeurt er met jouw geld

  • Van iedere euro gaat ⅔ naar de Mentelity Foundation. Hiernaast zie je hoe waardevol jouw bijdrage is.
  • Van iedere euro gaat ⅓ naar het Three Peaks Challenge project. Hiermee dekken we een deel van de kosten om aan de Race mee te kunnen doen en dit project mogelijk te maken, bijvoorbeeld materiaalkosten, inschrijfgeld en de bootkeuring. Het grootste gedeelte van de reis betalen wij zelf.
  • Als we onverhoopt door omstandigheden (bv. blessures of ziekte) toch niet kunnen beginnen aan de Three Peaks Challenge, doneren wij het hele crowdfunding-bedrag aan de Mentelity Foundation. In dat geval vervallen de tegenprestaties voor de donaties. Als we wel starten aan de Three Peaks Yacht Race, maar het door omstandigheden niet lukt om te finishen (bv. pech, noodweer), blijft de verdeling ⅔ MF en ⅓ TPC hetzelfde.
  • Al vanaf € 25,- ga je als Ambassadeur Mee op Reis… ontvang tickets voor de Three Peaks Party of bijvoorbeeld een lezing of Food for Flow workshop naar keuze. Simpel via de donatiepagina.
  • Wil je namens een organisatie doneren? De Mentelity Foundation is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Foundation geen successierecht of schenkingsrecht hoeft te betalen over erfenissen en schenkingen die de Foundation ontvangt in het kader van het algemeen belang. De donateur kan de giften – binnen de daarvoor geldende regels – aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Dit krijg je terug voor jouw donatie…

Ambassadeurs

 

De Mentelity Foundation

De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Leven met een uitdaging is niet niks. De stichting organiseert daarom activiteiten waarbij de lat hoog ligt, waardoor ze een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling.

  • Voor € 25,- kan een kind een dag mee suppen
  • Voor € 50,- kan een kind twee uur aangepast snowboardles krijgen
  • Voor € 500,- kan een kind een week mee op skiles
  • Voor € 5000,- kan een kind een nieuwe aangemeten jump-prothese krijgen

Volgens meervoudig paralympisch kampioene snowboarden en oprichtster Bibian Mentel kunnen mindervaliden meer dan zij en hun omgeving denken. “Ze moeten er alleen meer voor doen,” aldus Bibian. Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en zeven maanden later was ze Nederlands Kampioen bij de validen. Ze is zelf dus het bewijs dat je alles nog kan doen. “It’s all about Mentelity!”